Nenehno zagotavljanje, da zmogljivost informacijske infrastrukture ustreza rastočim delovnoprocesnim potrebam, je ključno za dolgoročni razvoj organizacij. A večina jih dandanes ne dopušča dodatnega stroška za povečevanje in vzdrževanje zmogljivosti, zato se vodje IT-oddelkov trudijo pridobiti, kar potrebujejo, iz obstoječih resursov.

Družba HP na sodobne izzive organizacij odgovarja s trenutno najbolj celovitim naborom tehnoloških rešitev za poslovno rabo. Pri tem se v zadnjih letih vse bolj osredotoča zlasti na dve področji, konvergenco tehnološke infrastrukture in storitve v računalniških oblakih. Vodilo obeh je z inovativno ponudbo razbremeniti IT-proračune organizacij, da jih te lahko preusmerijo v razvoj poslovanja.

Na področju infrastrukturne strojne opreme so v HP nedavno predstavili osmo generacijo strežnikov HP ProLiant, ki z inteligentnimi tehnologijami pomembno izboljšujejo stroškovno učinkovitost IT-funkcije v organizacijah. Vzporedno s strojnimi rešitvami je HP razvil celovito ponudbo storitev v računalniških oblakih. Z njimi lahko organizacije dopolnijo obstoječo IT-infrastrukturo, kjer primanjkuje virov ali potrebujejo nove. Po potrebi, na zahtevo in s plačilom po porabi. V HP Converged Cloud lahko stranke najdejo rešitve po svoji meri za vse ravni infrastrukture in aplikacij.

Konvergenca IT-infrastruktur in računalništvo v oblaku spreminjata način uvajanja tehnologije in uporabe informacij v podjetjih. HP je z novo ponudbo pomembno približal sodobne tehnologije organizacijam na njihovi poti preoblikovanja in razvoja v skladu z aktualnimi trendi. O tem in še čem bodo strokovnjaki HP predavali na letošnji Microsoftovi NT konferenci.