"Svojo priložnost sem izkoristil res sanjsko. Nikoli ne bom pozabil slave, ki sem jo bil deležen v deželi namiznega tenisa," je bil po tekmi presrečen Bojan Tokič. Dvoboj s Hao Shuaijem je igralec Saarbrückna slabo začel, saj mu je v prvem nizu kitajski igralec prepustil le dve točki. V naslednjih treh nizih je bil dvoboj izenačen le do sredine nizov, v zaključkih pa je bil Tokič precej boljši. Leung Chu Yan je proti Tokiču vodil z 2:1 v nizih, razburljiv pa je bil predvsem odločilni niz, ki ga je slovenski igralec dobil na razliko s 13:11.

Poleg dveh posamičnih zmag Tokiča je bil enkrat za Evropo uspešen le še Nemec Dimitrij Ovčarov (premagal je Japonca Juna Mizutanija), preostalih sedem tekem pa so dobili Azijci. Romun Adrian Crisan, Rus Aleksej Smirnov in Belorus Vladimir Samsonov so izgubili oba posamična dvoboja. Azijci so si z zmago razdelili 60.000 evrov, Evropejci pa 30.000.

V Dohi je v soboto dokončno postalo jasno, da bo Tokič osamljen slovenski namiznoteniški igralec na OI v Londonu. Potem ko sta Jan Žibrat in Martina Pohar nastopa končala že v predtekmovalnih skupinah, je Saš Lasan v izločilnih dvobojih z 0:4 izgubil dvoboj proti Poljaku kitajskega rodu Wang Zhiju.