Že istočasna hoja in pisanje sporočil po mobilniku sta lahko včasih nevarna. Kaj se bo šele zgodilo, ko bodo vsi začeli nositi futuristična, z internetom povezana očala, ki jih želi oblikovati ameriško spletno podjetje Google. Z visokotehnološkimi očali bi lahko potrošniki opravljali ista opravila kot s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki.

Med nošenjem očal na poti naj bi se potrošnikom na lečah pred očmi tudi prikazal zemljevid z navodili za pot. Z očali bi se lahko uporabniki preko video klica pogovarjali s svojimi prijatelji in med hojo celo kupovali stvari prek spleta.

Internetno podjetje Google je v novem videoposnetku in na spletnem blogu predstavilo, kaj bi ljudem v prihodnosti omogočal projekt Glass. Takšna tehnologija trenutno še ne obstaja, vendar želi Google začeti razpravo o projektu ter zbirati inovativne ideje za novo tehnologijo, so zapisali na Slovenski tiskovni agenciji.

Takšna očala odpirajo nešteto možnosti, vendar se istočasno pojavljajo vprašanja glede njihove praktičnosti, varovanja zasebnosti in celo o njihovi modnosti, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.