Ljubljana V Kinu Šiška se z razstavo Ročno delo - video zapisi v prostoru in času predstavlja Vuk Jevremović, ki se je v Ljubljani že predstavil, in sicer s svojo filmsko retrospektivo na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka. Tokrat se predstavlja z multimedijsko razstavo, v kateri združuje svoje klasične slikarske artefakte in kratke animirane filme.

Vuk Jevremović (1959) je odraščal v nekdanji Jugoslaviji ter v skladu z družinsko tradicijo na Tehnični univerzi v Beogradu študiral arhitekturo, kjer je leta 1984 tudi diplomiral. Sčasoma pa se je odločil, da življenje posveti umetnosti slikarstvu in risanju ter začel sodelovati na razstavah po vsej bivši Jugoslaviji. Pozitivne kritike so ga spodbudile, da se je povsem posvetil umetnosti, se vpisal na likovno akademijo v Münchnu, kjer je študiral pri profesorju Gerhardu Bergerju, in leta 2002 tudi magistriral pri profesorju Josephu Kosuthu.

Ob slikarstvu se je začel ukvarjati tudi z animacijo, s katero je prišel v stik po naključnem srečanju s priznanim hrvaškim animatorjem Nedeljkom Dragićem. Vpisal se je na tečaj animacije, ki ga je vodil Dragić, in se nesmrtno zaljubil v gibljive sličice. Njegova prva animacija, The Wind Subsides (1996), mu je prinesla kar nekaj festivalskih nagrad, uspešen pa je bil tudi njegov naslednji film Panther (1998), ki je nastal po navdihu pesmi R. M. Rilkeja. Film je osvojil 15 mednarodnih nagrad in se leta 1998 uvrstil v končni izbor za oskarjevsko nominacijo v kategoriji kratkega animiranega filma. Od takrat je Jevremović tesno povezan z animacijo in še vedno ustvarja kratke filme, med katerimi so Dnevnik (2000, v izboru za oskarja), Faces (2002), Quercus (2003), The Wheel Turns (2005), Close Your Eyes and Do Not Breathe (2006), Lux (2007) in Patience of the Memory (2009, v izboru za oskarja).

S tokratno razstavo želi avtor izpostaviti izkušnjo dveh različnih umetniških form ter ju združiti in predstaviti na enem mestu. Kje se bo pokazala konceptualna in gradbena struktura omenjenih del, pa ostaja na posamezniku, ki sam oceni, kje se nahaja v prostoru in času, v odnosu z razstavljenimi deli. nr