Med 21. in 24. majem bo v Portorožu že 17. NT konferenca (www.ntk.si), osrednje slovensko tehnološko in poslovno srečanje, ki ga organizira slovenska podružnica Microsofta. Letošnji dogodek bo s sloganom "Brezmejna moč svobode" v znamenju prilagodljivosti, dostopnosti in široke izbire.

Številni vrhunski domači in tuji strokovnjaki z različnih področij bodo na 141 predavanjih, 20 delavnicah in 7 celodnevnih poglobljenih seminarjih z udeleženci delili svoje bogato znanje ter jih seznanili z najnovejšimi rešitvami in storitvami, napravami ter trendi na področju informacijskih tehnologij. Poudarek bo na računalništvu v oblaku, na rešitvah za dvig storilnosti in nižanje stroškov poslovanja, na mobilnosti in tabličnih računalnikih s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8.

Posebne pozornosti bodo deležni vse bolj priljubljeni pametni telefoni in mobilni operacijski sistem Windows Phone, saj se s predstavitvijo prvih Nokiinih modelov Lumia tudi na slovenskem trgu že kažejo prvi rezultati dolgoročnega strateškega partnerstva med Nokio in Microsoftom.

"Letos je naše sponzorstvo NT konference tako za nas kot za Microsoft še posebno pomembno. Pred kratkim smo namreč tudi v Sloveniji predstavili Nokio Lumia 800 in Nokio Lumia 710, prva pametna telefona Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone in hkrati tudi prva rezultata našega strateškega partnerstva, od katerih si obetamo velik uspeh," je dejala Iva Carić, Marketing Activation Manager Adriatic, Nokia.

NT konference se vsako leto udeleži več kot 2000 vodilnih strokovnjakov in odločevalcev, zaradi česar je odlična priložnost za pridobivanje novih znanj in idej ter navezovanje poslovnih stikov.