Na četrtni skupnosti Center so v minulih letih na Mestno občino Ljubljana naslovili več pobud, naj končno uredi divje parkiranje na območju Prul in parkirni kaos odpravi s postavitvijo parkomatov, je povedal nekdanji predsednik četrtne skupnosti Center Goran Iskrić. Znak za plačljive parkirne površine je na Prulah stal že več kot dve leti, ko so na mestni občini ob koncu lanskega leta končno postavili tudi parkomate in jih z začetkom letošnjega leta aktivirali. Toda če so prej tamkajšnji stanovalci negodovali nad divjim parkiranjem dnevnih migrantom, postavitev parkomatov situacije pravzaprav ni izboljšala, pravijo stanovalci.

"Z uvedbo parkomatov na območju Prul naj bi se uvedla večja urejenost oziroma kultura parkiranja. Vendar ni tako; Cimpermanova ulica ima postavljen parkomat, a tega nihče ne upošteva. Mestnega redarstva od postavitve parkomata ni bilo videti. Lastniki letnih dovolilnic pa ostajajo prikrajšani za prosto parkirno mesto," je na ljubljanskem spletnem portalu Pobude meščanov zapisala tamkajšnja stanovalka. Jeza lastnikov tamkajšnjih stanovanj je povsem razumljiva, saj so za pridobitev letne parkirne dovolilnice plačali 100 evrov in tako pričakovali, da bodo za svoje vozilo našli tudi prosto parkirno mesto.

A stanovalci v Prulah niso edini, ki se hudujejo nad odsotnostjo mestnih redarjev. Te pogrešajo tudi v Savskem naselju. "Lepo, lepo prosim, pridite kdaj napisat kakšno kazen v Endliherjevo ulico, ker kmalu ne bo več zelenice!" piše tamkajšnja stanovalka na portalu Pobude meščanov. Nepravilnega parkiranja so siti tudi v četrtni skupnosti Šmarna gora, natančneje ob cesti Šmartno, nasproti gostilne Bizeljčan. "Šmarčani smo dnevno priča nevarnemu parkiranju ob cesti, ki je glavna šolska pot, glavna pot do avtobusne postaje," piše tretji občan.

Iz mestnega redarstva so vsem trem obljubili, da bodo patrulje mestnega redarstva omenjene lokacije "v okviru možnosti nadzirale in zoper kršitelje, ki s svojim parkiranjem ovirajo upravičence parkiranja na omenjeni lokaciji, ukrepale". Vendar stalen nadzor nobene izmed teh lokacij ni mogoč, dodajajo na mestnem redarstvu, saj je v Ljubljani prometno kritičnih točk zelo veliko. Najučinkoviteje je, da kršitelje sproti sporočajo dežurnemu na telefonsko številko 01 306 16 20. Dežurni bo na kraj poslal patruljo, ki bo ukrepala, obljubljajo.