Več kot 50 minut ste zaostajali za Gorenjem, toda v končnici ste vseeno imeli priložnost vsaj za remi.

Borili smo se, toda poznali sta se nam tudi utrujenost in iztrošenost po dolgi in naporni sezoni. Dogovorili smo se, da bomo igrali hitro, a se to na igrišču ni zgodilo. Ne vem, ali so nekateri igralci utrujeni ali pa gre za kakšne druge razloge. Nismo dosegali lahkih zadetkov, kar pa je proti takšnemu nasprotniku, kot je Gorenje, nujno, kajti na njihovo postavljeno obrambo je težko zadevati. Prav tako je bila v naši igri očitna odsotnost Bombača in Krivokapića. Če bi bili kompletni, bi se verjetno drugače razpletlo.

V Cimosovi igri se je precej bolj poznala odsotnost Bombača in Krivokapića kot izostanek Manojlovića in Puclja pri Gorenju.

Seveda. Po mojem mnenju ima Gorenje daleč najboljši igralski kader v Sloveniji, v katerem je kopica članskih reprezentantov Slovenije in večina najboljših mladih igralcev pri nas. Poleg tega imajo Velenjčani še tri vrhunske tujce. Če primerjam šestnajst igralcev Gorenja in naše moštvo, ocenjujem, da so Velenjčani vsaj 30 odstotkov močnejši od nas.

Ali ste pred začetkom tekme v Rdeči dvorani vedeli za izid dvoboja med Mariborčani in Celjani (29:29)?

Ne. Upali smo, da bodo Mariborčani premagali Celjane, mi pa presenetili Gorenje. To bi bil za Cimos seveda idealen scenarij. Čeprav se ni izšlo tako, se je za nas dobro razpletlo, saj je v boju za končno drugo mesto med nami in Celjem Pivovarno Laško še vse odprto.

O drugem mestu in drugem slovenskem potniku za evropsko ligo prvakov bo najverjetneje odločala sobotna tekma Celje Pivovarna Laško - Cimos.

Glede na trenutni položaj na lestvici nam morebitna zmaga proti Gorenju ne bi posebno koristila, kajti tudi v tem primeru bi morali zmagati v Zlatorogu. Verjetno je najbolj pravično in pošteno, da o končnem drugem mestu odloči neposreden medsebojni dvoboj. Če nam uspe zmagati v Celju in če v zadnjem krogu na tekmi med Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško ne bo prišlo do kakšnega dogovora med kluboma, bomo v naslednji sezoni spet igrali v evropski ligi prvakov.