Od začetka aprila sta pri slovenskih operaterjih Mobitelu in Si.mobilu na voljo pametna telefona Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone. Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 sta prva rezultata dolgoročnega strateškega partnerstva Nokie in Microsofta, v okviru katerega bo Nokia sistem Windows Phone uporabljala kot temeljno platformo za svoje pametne telefone.

Prva pametna telefona Nokia s sistemom Windows Phone slovenskim uporabnikom prinašata vrhunsko industrijsko oblikovanje, trgovino z več kot 80.000 mobilnimi aplikacijami ter hitro in intuitivno delovanje.

Nokia Lumia 800 prinaša vrhunsko oblikovanje, živahne barve ohišja ter napredno izkušnjo uporabe interneta in družbenih omrežij. Uporabniki lahko namreč do družbenih omrežij dostopajo z enim samim dotikom, preprosto združujejo stike v skupine in sporočila v pogovore ter brskajo po internetu z brskalnikom Internet Explorer 9. Ukrivljen 9,4-centimetrski (3,7-palčni) AMOLED zaslon ClearBlack se pri Nokii Lumia 800 neopazno združili z minimalistično oblikovanim ohišjem.

Za hitro delovanje pametnega telefona skrbita procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo za pospeševanje strojne opreme in grafični procesor. Nokia Lumia 800 uporabnikom omogoča takojšnjo skupno rabo posnetkov, narejenih s kamero z optiko Carl Zeiss, in predvajanje video posnetkov v kakovosti HD. Za shranjevanje fotografij in glasbe imajo na razpolago 16 GB notranjega uporabniškega spomina in dodaten brezplačen prostor v okviru storitve SkyDrive.

Nokia Lumia 710 z zamenljivim zadnjim pokrovčkom in tisoče aplikacij omogoča prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Ustvarjena je za hitro upravljanje z družbenimi omrežji, takojšnje deljenje fotografij z drugimi in najboljšo izkušnjo brskanja po internetu z brskalnikom Internet Explorer 9. Nokia Lumia 710 je dostopna v črni in beli barvi, z zadnjimi pokrovčki v črni, beli, svetlo modri, vijolični in rumeni barvi. Tako kot Nokio Lumia 800 tudi Nokio Lumia 710 poganjata procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo pospeševanja strojne opreme in grafični procesor.