Španec Pau Gasol je 17 točkam dodal 17 skokov in šest podaj, Metta World Peace pa je ob vrnitvi po sedmih tekmah kazni dosegel 15 točk. Andrew Bynum je vpisal dvojni dvojček - poleg 16 točk je kar 18-krat (osebni rekord končnice) uspešno skočil za odbito žogo. Kobe Bryant je pomagal s 17 točkami, rezervni organizator igre Steve Blake (19 točk) pa je zadel kar pet trojk iz šestih poskusov.

"Zavedali smo se pomembnosti tekme. Sam sem si prizadeval, da bi pokazal več kot na prejšnji tekmi. To mi je na koncu uspelo, na polno sem igral do konca, " je po tekmi dejal Gasol. "Prav do zadnjih minut smo ostali povezani kot ekipa, borili smo se za vsako žogo in si jo podajali. Naša velikana Gasol in Bynum sta 'razturala', Bynum je bil povsod," je na ves glas varovance hvalil trener jezernikov Mike Brown.

V vzhodni konferenci se je že začel drugi krog. Boston je na domačem parketu z 92:91 premagal Philadelphio. Rajon Rondo se je izkazal s trojnim dvojčkom (13 točk, 12 skokov in 17 podaj), Kevin Garnett pa z osebnim rekordom sezone (29 točk, 11 skokov). Pri gostih je bil najuspešnejši Andre Iguodala z 19 točkami, Evan Turner pa je vpisal 16 točk in 10 skokov.