Kot je danes sporočil Križnar, je projekcijo filma, ki dokumentira skrito iztrebljenja afriških staroselcev na območjih, bogatih z naravnimi viri v Sudanu, organizirala poljska sekcija nevladne organizacije Amnesty International.

Križnar je zbrane na projekciji filma opozoril, da se največja grozodejstva človeštva niso nehala z padcem nacizma in fašizma, ampak se po odcepitvi Južnega Sudana sedaj širijo iz Darfurja, Nubskih gora in Modrega Nila na področja, kjer je v prejšnji vojni v letih najhujšega iztrebljenja med 1983 in 2005 umrlo več kot dva milijona ljudi. Pozval je k vzpostavitvi video nadzora, s pomočjo katerega bo moč videti, kdo ubija koga.

Ob tej priložnosti je Križnar povedal, da so gledalci v slovenskih kinodvoranah po ogledu filma v dveh mesecih po premieri prispevali več kot 14.000 evrov. Križnar in Klemen Mihelič iz humanitarne organizacije HOPE bosta z denarjem kupila kamere, računalnike in satelitske modeme ter v kratkem dobavila žrtvam. Ob tem je morebitne donatorje posvaril, naj ne nakazujejo prek fundacije Cinema for Peace in njenih prireditev v okviru Berlinskega festivala, ker da ta še vedno zadržuje sredstva, ki so ji jih za video nadzor Darfurja nakazali njeni slavni klienti v Evropi in Ameriki.