Tabor novih državnih prvakov je na začetku meseca šokiralo nepričakovano slovo klubskega direktorja Staneta Ostreliča (nasledil ga je Tomaž Juršič, dosedanji pomočnik glavnega trenerja Branka Tamšeta in selektor kadetske reprezentance Slovenije), po osvojeni lovoriki pa je glavnina dejavnosti usmerjena v reševanje kadrovske križanke za novo sezono. Predvčerajšnjim je sodelovanje še za dve sezoni podaljšal levi zunanji igralec Klemen Cehte, enako pa naj bi v naslednjih dneh in tednih storila večina sedanjega igralskega kadra.

Cimos je s sredino zmago na zaostali tekmi šestega kroga v Krškem zmagal (Gorazd Škof je zbral 18 obramb, Matevž Čemas pa dosegel šest zadetkov), a je plačal velik davek s poškodbama dveh nosilcev igre. Že v šesti minuti je eden izmed domačih igralcev stopil na nogo Deana Bombača, ki so ga zaradi poškodbe gležnja po tekmi odpeljali v bolnišnico v Izolo. Rentgenske slike so pokazale, da na srečo ne gre za zlom, ampak za zvin. Pred koncem prvega polčasa je moral z igrišča tudi Milorad Krivokapić, ki je v trku z enim izmed igralcev Krškega dobil močan udarec v desno koleno. Do konca tekme je bilo zavito v ledno oblogo, zdravniški pregled pa je pokazal, da gre za nategnjene lateralne ligamente.

Medtem ko se klubski direktor Aleš Koršič pogaja z osmimi igralci, ki jim naslednji mesec potečejo pogodbe (Milorad Krivokapić, Sebastian Skube, Uroš Rapotec, Bojan Skoko, Vladimir Osmajić, Robi Konečnik, Matjaž Mlakar, Nikola Džono), se nezadržno bliža še ena v nizu odločilnih tekem za Koprčane - derbi v Rdeči dvorani. V boju za drugo mesto, ki še pelje v evropsko ligo prvakov v naslednji sezoni, imajo Celjani 43 točk, Cimos pa s tekmo manj 39. Za Primorce bi bil vsak spodrsljaj na zadnjih štirih tekmah (Gorenje, Trimo in Celje Pivovarna Laško v gosteh, Trimo še doma) verjetno že usoden, a tudi ob štirih parih točk bi najverjetneje morali čakati še na spodrsljaj Celjanov (Maribor in Gorenje v gosteh, Cimos doma). Koprčani upajo, da bo pivovarjem spodrsnilo že danes na gostovanju pri Mariboru Braniku (začetek ob 17. uri), kajti ob celjski zmagi v dvorani Tabor in koprskem neuspehu v Velenju bi bilo primorskih sanj o drugem mestu skoraj dokončno konec.