Slovenska reprezentanca se bo s kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre vrnila brez zmage. Proti Srbiji jo je sicer bilo težko pričakovati, a sama tekma je pokazala, da evropski prvaki vendarle niso nepremagljivi. Slovenci so imeli svoje priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. Igra v obrambi in dober blok je bilo premalo za presenečenje, odločilna pri tem pa je bila končnica tretjega niza, v kateri so zapravili lepo prednost. Po njej se kljub občasnim prebliskom, ko je bil zmagovalec že odločen, niso več pobrali.

Pred začetkom tekme je slovenski libero Miha Plot dobil rojstno dnevno darilo, torto, v uvodu pa so bili radodarni tudi Srbi, ki so poskrbeli, da so Slovenci prišli do začetne prednosti 4:1 in 5:2. Toda izbranci Igorja Kolakovića so hitro uravnali svoje strelske naprave in vzpostavili ravnotežje. Po treh zaporednih neuspešnih napadih Tineta Urnauta je bilo pri izidu 12:15 videti, da povsem prevzemajo niti igre v svoje roke, toda Slovenci se kljub očitnim težavam v napadu niso predali. Da so tekmeca, ki je s tremi točkami vodil tudi pri izidu 16:19, ujeli je bil spet najbolj zaslužen Alen Pajenk, ki je tudi zaključil prvi niz, pred tem pa sta prednost svoji ekipi z asoma zagotovila Mitja Gasparini in Andrej Flajs.

S tako slabo realizacijo napadov (v prvem nizu je bila 33 odstotna) je bilo iluzorno upati, da bi se lahko slovenska premoč s konca prvega nadaljevala tudi v drugem nizu. Predvidevalo se je, da bodo evropski prvaki zmanjšali število napak, zato je bilo na Urnautu, Flajsu in Gaspariniju, da začnejo zbirati točke po napadalnih akcijah, a tega ni in ni bilo. Tako so Srbi ob drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:12. Menjava Flajsa za Jana Pokeršnika je sicer za kratek čas obrodila sadove, zaostanek se je znižal na točko (18:19), a v zaključku so po servisih Aleksandra Atanasijevića nastale težave, tako da izbranci Veselina Vukovića do konca niso osvojili niti točke.

Kdor je pomislil, da se je s tem slovenska barka začela potapljati, se je zmotil. Na začetku tretjega niza se je razigral še napad, Flajs, Urnaut, Gasparini in odlični Pajenk so nanizali nekaj točk in Slovenci so vodili z 11:7. Srbi so postajali vse bolj živčni, njihove njihove napake (predvsem pri servisih) so se vrstile, tekmec na čelu s Pajenkom je deloval zanesljivo. Toda le do vodstva 21:16. Po dveh napakah na sprejemu se je živčnost preselila na stran Slovencev, Srbi so ustali "od mrtvih", prišli do zaključne žoge, po bloku udarca Gasparinija pa izkoristili svojo tretjo.

Tretji niz do končnice je bilo najboljše, kar so Slovenci pokazali na tem turnirju, v četrtem pa so se spet izgubili. Kot da jim je poraz v končnici prejšnjega niza vzel vso voljo. Tekmec je zanesljivo nadzoroval položaj praktično od začetka do konca in tekmo brez težav pripeljal do konca.