Zelo čudno

Malce čudaški motorist se ustavi na bencinski črpalki. Med točenjem goriva se popraska po glavi, vendar si ne sname čelade. Prodajalec, ki mu streže, ga presenečeno vpraša: "Kako... Kar s čelado na glavi?" "Zakaj bi jo snemal?" ga zavrne motorist. "Ko se vi popraskate po riti, si tudi ne slečete hlač, ali pač?"

Glavno mesto

"Oči, oči," kliče sinček iz svoje sobe, "katero je glavno mesto Združenih držav Amerike?" "Washington, sine!" "Kako se to napiše?" zanima sinka. "Ne, ne, zmotil sem se, Pariz je."

Ribolov

Na obali jezera se moški približa ribiču in ga vpraša: "Je to dober kraj za ribe?" "Rekel bi, da je," mu nejevoljno odgovori ribič. "Tako dober, da se kar nočejo ločiti od njega!"

Čudovito darilo

"Oh, draga!" pravi mož. "Kako čudovito darilo, prav ganjen sem!" "Če ne veš," mu pojasni žena, ki komaj zadržuje jezo, "je to darilo za tvojo petnajsto obletnico poroke..." "Kaj res! Sporoči mi, ko bo na vrsti tvoja, da ti bom tudi jaz lahko podaril kaj lepega."

Kolcanje

Možakar se tesno oklepa volana. Ob njem sedi žena, ki se ji že nekaj časa močno kolca. Moški z vso hitrostjo zapelje v križišče, prevozi rdečo luč na semaforju, potem pa se divja vožnja avtomobila konča pod tovornjakom. Moški se zvleče iz razbitin vozila in vpraša ženo, ki je tudi kot po čudežu ostala nepoškodovana: "No, se ti je končno nehalo kolcati?"