Ravne na Koroškem Danes se začenja Koroški kulturni festival Kompleks, ki bo med 11. in 26. majem poživil kulturno dogajanje na Koroškem in različnim generacijam ponudil zanimive vsebine. Organizator festivala je Koroški mladinski kulturni center Kompleks, ki želi kulturo in kulturne dogodke približati mladim ter mladim po srcu.

Glede na to, da se festival tradicionalno ponaša s tematsko rdečo nitjo, so jo organizatorji letos poiskali v aktualni problematiki družbe brezglavem potrošništvu. Direktor festivala Aleš Logar je pojasnil, da je "prekomerno potrošništvo močno vpeto v širšo ekološko problematiko, zato smo se odločili za ozaveščanje naših javnosti, vendar na drugačen način tematiko bomo zlili s kulturo. Že ta vikend bomo ob projektu Umetnost na potenco pod temo brezglavega potrošništva združili različne veje umetnosti (literaturo, glasbo, ples, slikanje in fotografijo). Prvi vikend festivala prinaša tudi bolj izobraževalno vsebino okroglo mizo na temo mladih v kulturi, programske vsebine pa bomo začinili tudi z glasbo dvodnevno jazz delavnico improvizirane glasbe ter uradnim odprtjem festivala s skupino FaušDur. Skratka, za vsakogar nekaj."

Po besedah organizatorjev je cilj festivala, da postane stalnica kulturnega dogajanja v pomladnem mesecu maju. Festival bo potekal na Ravnah na Koroškem, Prevaljah, v Mežici ter Slovenj Gradcu, več podrobnosti o festivalskem programu pa je mogoče najti na spletni strani http://festival.kompleks.it/. nr