Svetovni prvak v cestni vožnji je ponovno dokazal, da je v odlični formi. To je že njegova šesta zmaga v sezoni in deveta skupno na dirkah po Italiji, na katerih nastopa šele četrtič v karieri. Tako je zbirko etapnih zmag na treh velikih dirkah povišal na 32. Zmagoslavje v ciljnem sprintu mu je precej olajšala ekipa Liquigasa Ivana Bassa, ki je trideset kilometrov pred ciljem močno dvignila ritem vrtenja pedal in se otresla glavnine.

"Glede na to, da ponoči nisem mogel zaspati zaradi bolečin po padcu, nisem bil stoodstotno pripravljen. Počutil sem se zelo utrujeno," je po zmagi povedal Cavendish.

Rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Litovec Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda), ki je v cilj prišel z glavnino, pet sekund za najhitrejšim. V tej je bil tudi edini Slovenec na italijanski pentlji Gregor Gazvoda, ki je končal na 49. mestu.

V petek kolesarje čaka prva od treh zaporednih nekoliko zahtevnejših etap po večinoma ravninskem uvodu ob Jadranskem morju. Pred seboj imajo 210 kilometrov in štiri vzpone, zadnjega dobrih trideset kilometrov pred ciljem.