Žirija festivala je Šugmanu za omenjeno vlogo v predstavi, ki jo je režiral Diego de Brea, podelila nagrado "Veljko Maričić". Na reškem festivalu malih odrov so vse nagrade poimenovali po tem znanem hrvaškem igralcu.

Ob tem so v ljubljanski Drami spomnili, da je njihov član za isto vlogo leta 2010 prejel tudi Borštnikovo nagrado. Tudi predstava je bila nagrajena na številnih festivalih, med drugimi v Bogoti v Kolumbiji in v Bjelovaru na Hrvaškem.

V prihajajoči sezoni se Drama s predstavo dogovarja za gostovanja v Theatru Oberhausen, v Teatru Metastasio Stabile della Toscana v Pratu in v Dominikanski republiki. Uprizoritev pa je povabljena tudi na festivala Čas podob v pariškem Centquatru in Prehodi 2013 v Metzu, so še sporočili iz Drame.

Šugman si je sicer nagrado za najboljšo moško vlogo razdelil s Svetozarjem Cvetkovićem, ki je odigral Richarda Richterja v predstavi Eliahov stol Jugoslovanskega dramskega gledališča iz Beograda v režiji Borisa Liješevića. Slednji je bil nagrajen kot najboljši režiser festivala, nagrado pa je prejel tudi njegov dramaturg Darko Lukić. Tudi po mnenju občinstva je bila najboljša predstava Eliahov stol.

Najboljši ženski vlogi sta bili Mija v izvedbi Ksenije Marinković v predstavi Moj sin le malo bolj počasi hodi ter Majka Hane Selimović v predstavi Oče na službeni poti, ki jo je v režiji Oliverja Frljića odigral beograjski Atelje 212.

Poleg gledališč s Hrvaške, iz Slovenije in Srbije sta na festivalu, ki je potekal med 3. in 9. majem, sodelovali še gledališči iz Litve in s Poljske.