Spomnimo, Johna Travolto sta najprej prvi, nekaj dni kasneje pa še drugi maser obtožila, da ju je med masažo začel spolno nadlegovati, ju otipavati in napeljevati k spolnemu aktu, pred njima naj bi celo masturbiral. Oba moška, ki sta se za potrebe sodnega postopka poimenovala Janez Novak 1 in Janez Novak 2, zahtevata dva milijona dolarjev za (najprej) duševne bolečine in (kot drugo) za spolno nadlegovanje.

John Travolta je navedbe zanikal, sedaj pa predstavil tudi dokaze, da ga v času domnevnega napada ni bilo nikjer v bližini Los Angelesa, kjer naj bi se incident zgodil.

Na dan, ko naj bi v Los Angelesu zlorabil prvega maserja, je bil New Yorku, trdi igralec. Priložil je tudi fotografijo, na kateri je on sam, ko se je udeležil slikanja za revijo.

Nadalje ima tudi račun iz švicarske restavracije Mr Chow v New Yorku z datumom 16. januar. Restavracija sama je potrdila, da se je zvezdnik Pulp Fictiona tistega večera ustavil pri njih, večerjal, plačal račun v višini 382 dolarjev in pustil zraven še 100 dolarjev napitnine. To naj bi bilo ob polpolnoči.

Predstavnik Travolte Marty Singer je ovrgel tudi obtožbe drugega maserja, ki ga zastopa ista odvetnica kot prvega. Ta napad naj bi se zgodil 28. januarja v Atlanti. ''Ta anonimna obtožba je prav tako absurdna in neumna kot prva. Mojega klienta ni bilo v Los Anglesu v času domnevnega prvega napada. In ko smo dokazali, da so trditve absurdne, je isti odvetnik vložil novo obtožbo v imenu drugega, prav tako neimenovanega moškega.''

Travolta je dodal tudi, da bo najverjetneje vložil protitožbe.