"Investitorjem je (Zuckerberg) na ta način pokazal, da mu je pravzaprav vseeno. Ostal bo to, kar je," je po poročanju več spletnih portalov modno odločitev enega najuspešnejših inovativnih poslovnežev našega časa komentiral finančni analitik Michael Pachter iz Wedbush Securities (njegovi izjavi lahko prisluhnete v spodnjem posnetku).

"Spoznati mora, da sedaj nabira nove investitorje, kot se nabira glasove volivcev. Če jih prosi za njihov denar, jim mora izkazati tudi ustrezno spoštovanje," je prepričan Pachter.

Patcher sicer priznava, da "je Facebook še vedno dobra naložba", njegovo negodovanje nad Zuckerbergovo opravo pa kaže na neizogiben trk kultur ob srečanju inovativnega "start-up" podjetništva in "poštirkanih" finančnikov. Šolski primer prvega je prav Zuckerberg s svojimi razvlečenimi majicami in razhojenimi sandali, ki je pred leti na nek sestanek s potencialnimi investitorji prišel kar v pižami.

Spletna stran The Next Web pa je že postregla z odgovorom na Pachterovo mnenje, ki je mnogim verjetno bližje: "Čudaški analitik se norčuje iz Zuckove kapuce, sam pa, ironično, zveni v svoji obleki naravnost butasto."

Avtor članka nato navaja, da bi Zuckerberg, če bi se na sestanku pojavil v oblekah, v kakršnih ga sicer nismo vajeni, morda celo prestrašil investitorje, ki bi v njegovi modni izbiri lahko videli tudi odmik od dosedanje izjemno uspešne politike Facebooka.