Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje  Andragoški center Slovenije in ga prireja v sodelovanju z več sto ustanovami, skupinami in posamezniki po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana Slovenija, učeča se dežela.

V Sloveniji deluje več kot 30 območnih koordinatorjev. Glotta Nova, center za novo znanje, d.o.o. je eden izmed njih. Vse dejavnosti koordinacije so združene v Kariernem centru ReKaCe, izvaja pa jih več kot 20 partnerjev. Koledar dogodkov je na spletni strani: http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/

V Osrednji Sloveniji je koordinator dejavnosti Glotta Nova, Center za novo znanje. Delavnice so se na Glotta Novi že začele. Poglejmo le nekaj delavnic te dni. Danes in jutri popoldne je delavnica Priprava oglaševalske akcije s poudarkom na izkušnjah kreativca v odnosu do ljudi, ki skrbijo za stike z javnostmi, v soboto so na vrsti delavnice: Poslovni coaching, Aplikacija, s katerimi si olajšamo življenje, učenje in delo ter varnost na spletu ter NLP praktik. Nov teden se začenja s ponedeljkovimi delavnicami Karierna pot s pomočjo osebnega kompetenčnega načrta, Masaža stopal, Simbolika narcis v likovni umetnosti in globalno učenje ter Pomen barv v našem življenju, vpliv barv na naše telo, zdravje in počutje, uresničevanje ciljev in želja s pomočjo barv.

Več o Tednu vseživljenjskega učenja v soboto, 12. maja, v tiskani izdaji Dnevnika na straneh Zaposlitve&kariera.