Za dodaten dvig temperature v že tako vročih Slopah je kmalu poskrbel Jože Galof, alfa in omega rokometnega kluba Loka iz Škofje Loke, ki je neslavno in predčasno končal nastop v letošnji 1. NLB Leasing ligi. Predsednik RZS Franjo Bobinac je pojasnil, da je zveza poskrbela za neodvisno pravno mnenje glede igranja Loke do konca sezone zunaj konkurence (statutarna komisija je celo sprejela sklep, da bi bila takšna odločitev v nasprotju z veljavno zakonodajo, če bi bila sprejeta na skupščini), kljub njegovemu pojasnilu pa je Jože Galof prvega moža slovenskega rokometa napadel z besedami: "Zavajali so vas in vam dajali napačne podatke. Govorim o nekaterih uslužbencih RZS: ljudje v pisarni zveze vam mečejo polena pod noge in vam prikazujejo lažno podobo."

A Galofov napad ni imel nobenega učinka in seja, na kateri so tudi vse nadaljnje sklepe sprejeli soglasno, se je nemoteno nadaljevala. Prisotni so potrdili seznam evidentiranih kandidatov v organe RZS (statutarna, arbitražna in disciplinska komisija ter nadzorni odbor), edino pripombo na 22 kandidatov pa je imel Aleš Praznik: "Zame sta moralno sporna Tomo Vodopivec in Zdravko Babič, ki zaradi svojega preteklega negativnega delovanja nista primerna za tako odgovorni funkciji." Vseeno je bil seznam kandidatov, ki ga mora potrditi še skupščina: ta bo v četrtek, 31. maja, v Velenju, pred kvalifikacijsko tekmo ženskih reprezentanc Slovenije in Švedske za nastop na letošnjem EP na Nizozemskem.

Zeleno luč je dobil tudi predlog novega statuta RZS, po katerem bo to imelo kar 23 članov. Zanimiva je bila tudi razprava o uporabi smole v dvoranah, Borut Škabar, član predsedstva in včerajšnji gostitelj v Slopah, pa je dejal: "V tekmovalni pravilnik je potrebno zapisati, da mora organizator tekme omogočiti uporabo smole."

"Finančni načrt za leto 2012 je usklajen tudi s selektorji vseh reprezentanc. Kljub precejšnjemu zmanjšanju sredstev in njihovi racionalizaciji ne pričakujem težav. Prepričan sem, da bomo v letošnjem letu finančno varno pluli. Vsem selektorjem in zaposlenim smo znižali plače in honorarje, prav tako pa tudi avtorske pogodbe. A ne v tako majhnih odstotkih, kot se pogajajo vlada in sindikati, ampak v precej večjih," je pojasnil predsednik Franjo Bobinac (finančni načrt za 2012 mora potrditi še skupščina), ki je dodal, da pričakuje - če ne bo kakšnih nepredvidenih dogodkov - konec leta uravnoteženo bilanco. Po njegovem mnenju je dejanski minus RZS okoli 50.000 evrov, proračun zveze pa naj bi z lanskih 1,2 milijona evrov letos zmanjšali za več kot 40 odstotkov (na manj kot 700.000 evrov).