"Sam sem bil izbran v moštvo prav zaradi ekipne vožnje. Moral sem narediti vse, da pomagam ekipi. Mislim, da sem dobro opravil. In vsi skupaj. Opravili smo odlično vožnjo, čeprav ni bilo lahko, z veliko nervoze na startu, a nismo tvegali," je govoril 24-letni Ramunas Navardauskas, ki je začel v nogometu, kariero pa mu je spremenil enoletni obisk vadbenega centra UCI v Aigu v Švici ter rožnata majica, ki jo bo nosil danes od Modene do Fana. V rožnato oblečenega Američana Taylorja Phinneyja se je naprej držala smola, zletel je s ceste, z menjalnikom kosil travo in ekipa BMC je zaostala 31 sekund. "To ni bil moj dan. Na srečo nisem še padel, ekipa me je morala nekajkrat čakati," je bil razočaran Phinney. Joacquim Rodriguez s Katjušo in Roman Kreuziger z Astano sta z drugim in tretjim časom pozitivno presenečenje dneva. Gregor Gazvoda je bil vlečni konj ekipe Ag2r za Johna Gadreta in Huberta Duponta, a so zaostali za 1:45 ter pristali na 21. mestu. "Sam sem se dobro počutil, bil verjetno največ časa na čelu, a smo zaostali za minuto preveč," je opisal Gregor Gazvoda, ki je imel na cilju, na trgu Bra ob Areni Verona tudi posebno spodbudo domačih.

Ob tem je zanimivo, da je UCI ekipnemu kronometru dodala še večjo veljavo, ker je to disciplino (znova) uvrstila v spored svetovnega prvenstva, že septembra v Limburgu na Nizozemskem. V klubski domeni. Prav to je poseben izziv za kolesarje Adrie Mobila. "To je naša tiha želja za posebno motivacijo," pravi vodja ekipe Milan Eržen. Z izvrstnim začetkom sezone se jim ta možnost na široko odpira. "Z malo sreče se zares lahko uvrstimo med dvajset ekip EvropaToura. Po mojem izračunu smo zbrali že 450 točk. Pred začetkom sezone sem računal, da bo dovolj nekaj čez 500. Zdaj menim, da jih bo potrebnih čez 700," že preračunava.

Za primerjavo: na dirki prve kategorije UCI, 47. Szlakiem Grodow Piastowskich, kjer so v zadnji etapi zasedli vseh prvih pet mest z izjemo drugega, kar si je vredno zapomniti, so Marko Kump, Matej Mugerli, Rado Rogina in Matej Gnezda nabrali 31 točk, skupaj 72. Trenutno so med najboljšimi dvanajstimi ekipami. Ekipe NetApp (trenutno tretji), Androni (6.), Colnago (9.) in Farnese Vini (23.) vozijo na Giru.