Dnevi elektrotehnike bodo do petka potekali vsak dan med 9. in 16. uro ter v nedeljo med 10. in 18. uro. Obiskovalci si bodo v Tehniškem muzeju Slovenije ogledali interaktivne predstavitve, zaigrali skladbo z glasbeno Teslovo tuljavo, poskusili voditi protitankovsko raketo ter tekmovali v robotskem nogometu ali hokeju.

Prav tako bodo lahko virtualno prekolesarili ljubljanske ulice, z gestami poiskali svoj najljubši tv program, preverili, kako deluje optični prenos slik ter preizkusili še mnogo drugih eksperimentov s področij sodobnih tehnologij.

Prvo hidroelektrarno je v Bistri že leta 1911 odprl lastnik veleposestva Franc Galle. Ta hidroelektrarna je služila kot dodatni energetski vir parni žagi na veleposestvu, za razsvetljavo zgradb in pogon manjših gospodinjskih naprav. Ob odprtju zbirk za javnost je upravljanje elektrarne prevzel Tehniški muzej Slovenije, za zagotavljanje njenega delovanja pa so bile skozi leta izvedene številne prenove in posodobitve opreme.

Predelava starega generatorja leta 1959 je omogočila proizvodnjo izmeničnega toka, v letu 1991 pa je bil stari sinhroni generator nadomeščen z novim asinhronim, urejena je bila avtomatska regulacija, prenovljena originalna turbina ter izvedena gradbena sanacija.

Po zaključenem postopku denacionalizacije je elektrarna prešla ponovno v last družine Galle. Franz Galle je elektrarno ponudil v odkup muzeju, zaradi pomanjkanja proračunskih sredstev so odkup omogočili Elektro Ljubljana, Elektro energija, Elektro Ljubljana OVE in Candy Hoover. Električno energijo, proizvedeno v tej dobrih 100 let stari elektrarni, muzej uporablja za svoje potrebe, višek pa odkupuje Elektro energija.