Zbirka dunajskega muzeja zajema vsa obdobja ustvarjanja Gustava Klimta ter sega od njegovega študijskega obdobja in prvih velikih naročil v 80. letih 19. stoletja do umetnikove smrti leta 1918.

Muzej hrani največjo zbirko Klimtovih skic na svetu, vseh 400 bo tokrat prvič v celoti na ogled javnosti. Poleg tega bo razstavljenih tudi nekaj slik, med katerimi izstopa portret Emilie Flöge iz leta 1902, eno najbolj znanih in dragocenih Klimtovih del. S tem portretom se je začelo Klimtovo obdobje ustvarjanja dragocenih slik, ki so v zadnjih letih na mednarodnih dražbah dosegle rekordne cene.

Na ogled bodo tudi plakati in tiskovine, ki jih je Gustav Klimt zasnoval za dunajsko secesijo, njegove delovne halje, posmrtna maska, portretne plastike, "vintage print" in tudi skica Klimta na smrtni postelji avstrijskega ekspresionističnega slikarja Egona Schieleja.

Razstava bo postavila tudi provokativno vprašanje o kritičnem obravnavanju Klimta, o meji med uspešnim trženjem mesta in kičem. Muzej Dunaj je že marca preko družabnega omrežja Facebook pozival svoje uporabnike, naj pošljejo fotografije najbolj grotesknih izdelkov, okrašenih s Klimtovim motivom. Predmeti, ki so sprožili največji odziv, bodo razstavljeni v okviru te velike razstave. Med njimi so tudi straniščna deska, motor, krsta in policijske lisice z motivom Klimtovih umetnin, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.