Kot je povedal Türk, ga veseli, da je študentsko življenje v Sloveniji tako aktivno. "Sedaj niso lahki časi in pred nami so še težji časi. Zato je prav, da se vsega tega zavedamo, da smo skrbni in resni, ampak da se od časa do časa tudi poveselimo," je dejal.

Predsednik Zveze Škis Matic Sušnik je v nagovoru ob odprtju prireditve povedal, da so prvo Škisovo tržnico priredili leta 1998 v Rožni dolini. "Danes predstavlja največjo enodnevno študentsko prireditev v Sloveniji," je dejal in dodal, da ima velik pomen tudi zaradi ohranjanja slovenske tradicije, navad in kulinarike. Po njegovih besedah se namreč v enem dnevu na enem mestu zberejo študentski klubi iz vseh slovenskih okolij. Poudaril je, da na prireditvi posebno skrb namenjajo ločevanju odpadkov.

Na Škisovi tržnici se danes na stojnicah predstavlja 57 študentskih klubov, rdeča nit prireditve pa je Zeleni otok sredi mesta. Organizatorji so med drugim pripravili tudi ekološko modno revijo v sodelovanju z Visoko šolo za dizajn in Vulcano models.

Prizorišče varuje 108 varnostnikov, prisotna pa je tudi reševalna ekipa z reševalnimi vozili. Slovenske železnice bodo ves dan skrbele za zvočne opozorilne signale vseh mimoidočih vlakov, prireditev pa varujejo tudi ljubljanski gasilci s kamionom cisterno in terenskim vozilom.