V 21-letni zgodovini ligaških tekmovanj so igralke Olimpije osvojile prve tri naslove v samostojni državi, nato pa je sledila popolna premoč Krima, ki je dobil (vključno z letošnjo) 18 zaporednih lovorik. Na poti do letošnje zvezdice so krimovke na 28 tekmah 27-krat zmagale, edini poraz pa doživele v prejšnjem krogu v Zagorju (23:25).

Po koncu tekme so podelili tudi priznanja najboljšim trem posameznicam v letošnji ligi. Izbrali so jih trenerji vseh dvanajstih prvoligaških klubov, lovorike pa so osvojile tri igralke iz treh klubov. V glasovanju je bila Andrea Penezić (Krim Mercator) izbrana za najboljšo igralko, Branka Zec (Veplas Velenje) za najboljšo vratarko, na vrhu seznama strelk pa je Neli Irman (Zagorje GEN-I), ki je do predzadnje tekme dosegla 231 zadetkov.

Pri izbiri za najboljšo igralko je dvanajst trenerjev podelilo glasove le dvema (Penezićeva jih je zbrala sedem, Irmanova pet), pri vratarkah pa trem: Branka Zec jih je dobila šest, po tri pa Andrea Perić (GEN-I Zagorje) in Jelena Grubišić (Krim Mercator).