Goran Dragić je skrajšano sezono lige NBA sklenil po rednem delu, saj se Houston ni uvrstil v končnico. V zadnjih dveh mesecih je Ljubljančan dobesedno obnorel privržence Houston Rockets, saj je kot prvi organizator igre blestel praktično na vsaki tekmi. Sezono je statistično zaključil s povprečjem 11,7 točke na tekmo, 2,5 skoka in 5,3 podaje, kar ga uvršča na vrh seznama najbolj zaželenih prostih igralcev v prestopnem roku.

"Za menoj je zelo uspešna sezona v Houstonu. Veliko se je spremenilo, odkar sem postal prvi organizator igre. Tako navijači kot trenerji in vsi ostali v klubu so bili zadovoljni z mojimi predstavami, zato si v Houstonu prizadevajo, da bi ostal v klubu. Odločitev bom sprejel po 1. juliju, ko se skupaj z managerjem Radejem Filipovićem vračam v ZDA. V novem klubu želim biti prvi organizator igre, upam, da bo to dobra in zdrava sredina ter da se bom v prihodnjih sezonah potegoval za naslov prvaka," je na druženju s slovenskimi novinarji v Ljubljani danes dejal Dragić.

Poleg pogoja biti prvi organizator igre, si Dragić želi tudi dolgoročno pogodbo. "Glede na to, da sem pred dvema dnevoma praznoval šestindvajseti rojstni dan in da imam pred seboj še kar nekaj let kariere, bo dolžina pogodbe eden ključnih faktorjev pri izbiri novega kluba," dodaja Dragić, ki ni nikoli skrival želje po igranju v slovenskem državnem dresu.

Letos članska reprezentanca sicer nima nobenih obveznosti, vseeno pa bo selektor Božidar Maljković zbral kandidate za EP 2013 v Sloveniji in z njimi opravil krajše priprave ter odigral nekaj prijateljskih tekem. Goran Dragić je o udeležbi na pripravah dejal: "Po vsaki sezoni sem utrujen in iztrošen, vendar pa me vsakokrat po nekajtedenskem počitku prime, da bi spet prijel žogo in se čim prej vrnil v tekmovalni ritem. Sesti moram z Božotom in Avanzom, slišati njune predloge in želje ter predstaviti moje. Prvega julija moram biti v ZDA, nato pa bomo videli, kako dolgo bo trajala izbira novega kluba."

"Upam, da se leta 2013 na domačem EP zberemo vsi najboljši"

Zagotovo pa bo Goran Dragić nosilec slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2013. "Upam, da se naslednje leto na prvenstvu v Sloveniji zberemo vsi najboljši slovenski košarkarji in da končno naredimo dober ter odmeven rezultat. V preteklih letih ni bilo vseh najboljših, zato je breme padlo name in v kolektivnem športu posameznik pač ne zmore vsega sam. Želim, da na EP 2013 pridejo vsi najboljši slovenski košarkarji vključno z Vujačičem in Udrihom."

Ob koncu je Goran razkril še svoje želje v zvezi s končnicami prvenstev v Sloveniji in ZDA. Glede na to, da njegov mlajši brat Zoran zastopa barve novomeške Krke, njegova odločitev glede prvaka lige Telemach logična, kar se tiče lige NBA, pa je dejal: "Stavil sem na Chicago, a zdaj po poškodbi Derricka Rosa pa to zelo težko. Zelo dobro igra San Antonio in Timu Duncanu privoščim še kakšen prstan, čeprav bodo imeli hudo konkurenco v Oklahomi in Miamiju."