Pod taktirko umetniškega vodje Pedra Karlssona bodo poleg hitov letošnje sezone predpremierno predstavili tudi nekaj programskih novosti, ki jih pripravljajo za jesen in jih slovensko občinstvo še ni slišalo.

Prav v teh dneh pa bo na slovenskih radijskih postajah izšel tudi njihov novi singl, ki so ga posneli po povabilu slovenskega reperja Trkaja v sklopu projekta Sounds of Slovenia pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča. Trkaj je za skladbo napisal besedilo, ki spodbuja Slovence, naj se v teh težkih časih ne predajo malodušju. Kot so zapisali v Perpetuum Jazzile, da "iskreno upajo, da bo skladba marsikomu vlila novega optimizma v vsakdan".

Za koncert Perpetuum Jazzile v Križankah bodo na voljo le vstopnice za stojišča, katerih število pa so zavoljo čim večjega udobja poslušalcev bistveno zmanjšali. V poletnih mesecih se Perpetuum Jazzile sicer odpravljajo na festivale na Hrvaškem, v Makedoniji in na Švedskem, zadnjo četrtino leta pa bodo zaokrožili s serijo 17-ih koncertov po Nemčiji.