Uboj Martina konec februarja je v ZDA sprožil množične proteste, na katerih so opozarjali, da je bil najstnik žrtev zgolj zaradi barve kože. Prav tako je na milijone ljudi po svetu po dogodku podpisalo peticijo s pozivom k pravičnosti. Martina je ubil varnostnik Georg Zimmerman.

Zimmermanovi zagovorniki so trdili, da je streljal v samoobrambi, veljavna zakonodaja na Floridi pa dovoljuje uporabo strelnega orožja v primeru ogroženosti. Varnostnika v eni od sosesk sprva sploh niso preganjali. Tožilstvo na Floridi je 11. aprila naposled Zimmermana obtožilo nenaklepnega uboja.

Vsebina filma razen zavajajočega naslova, povezanega s sosedsko stražo, z dogodki na Floridi nima povezave. V filmu se zdolgočaseni očetje iz predmestja, da bi ubežali dnevnim rutinam, pridružijo sosedski nočni straži. Med svojimi oprezanji se na koncu znajdejo v situaciji, ko morajo zemljo braniti pred nezemljani, poroča britanski BBC.

Pod režijo filma, ki nastaja po knjižni predlogi Jareda Sterna, se podpisuje Akiva Schaffer. V kinematografih naj bi ga predvajali še pred jesenjo.