Postaje in kolesa bodo začeli po mestu nameščati julija. Vsaka postaja bo premogla med 15 do 60 koles, ki se bodo najemala preko avtomatskih naprav, podobnih bankomatom. Plačati bo možno letno naročnino za le 95 dolarjev, pa tudi dnevno in tedensko, za kateri cene še niso sporočili. Za uporabo kolesa, daljšo od 45 minut, bo treba plačati nekaj več.

Naprave na postajah bodo na sončno energijo, namešča pa jih podjetje Mastercard. Kolesa bodo modre barve in označena z logotipom "Citi". Komisarka za transport Janet Sadik Khan je dejala, da bo na vsaki postaji tudi zemljevid sistema, vendar ni dvoma, da bo sodobnim uporabnikom koles na voljo tudi na pametnih telefonih.

Mesto ne komplicira s čeladami, ki ne bodo obvezne, vendar pa je njihova uporaba priporočena. Koles pa ne bodo smeli najemati mlajši od 16 let. Celoten sistem vodi podjetje iz Portlanda v Oregonu Alta, ki si bo z mestom New York tudi delilo dobiček, če ga kaj bo. Podobne kolesarske sisteme poznajo tudi v številnih drugih večjih in manjših mestih po svetu in drugje v ZDA.