Ljubljana Glej, koncert je cikel, na katerem se predstavljajo glasbeniki, ki ustvarjajo glasbo za gledališče. Vendar po besedah organizatorjev Glej, koncert kljub temu ni cikel koncertov gledališke glasbe, temveč "serija avtorskih glasbenih večerov". Nocoj bo v okviru cikla nastopil Tomaž Grom, glasbenik, ki izraznost črpa iz akustičnih in digitalno procesiranih zvokov.

Tomaž Grom se kot improvizator posveča raziskovanju razširjenih tehnik igranja kontrabasa, tudi v kombinaciji z elektroniko. Njegovo ustvarjanje zaznamuje nenehno raziskovanje lastnega zvočnega potenciala, pri čemer ga vodi princip spontanosti. Nastopal je v najrazličnejših zasedbah raznovrstnih glasbenih zvrsti, v zadnjem času pa sodeluje z glasbeniki, kot so Tao G. Vrhovec Sambolec, Irena Tomažin, Samo Kutin, Vid Drašler, Andrej Fon, Seijiro Murayama, Jonas Kocher, Michel Doneda, Matija Schellander in drugi. Gostoval je na festivalih po Evropi in Kanadi, ustvaril je avtorsko glasbo za več gledaliških, plesnih in lutkovnih predstav, njegova performansa Bruto in Ništrc pa sta uvrščena v Artservisovo zbirko (projekt SCCA - Ljubljana). Od leta 2006 vsebinsko in tematsko koncipira, predava in vodi delavnice na področju elektro-akustične in improvizirane glasbe. Je umetniški vodja Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti ter izobraževanjem in založništvom.

Nocoj bo predstavil avtorsko glasbo, namenjeno predstavam in filmom, ki so jo režiserji ali koreografi med procesom dela zavrnili oziroma ni bila uporabljena iz različnih razlogov. nr