V kakšni pripravljenosti je slovenska reprezentanca?

Na pripravljalnih tekmah smo pokazali solidno igro proti Nemčiji in še prej proti Iranu. Izkazali so se vsi igralci, predvsem novinci. S to ekipo, ki jo imamo, bomo poskušali narediti v Bolgariji največ kar se da, kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli.

Znova so vas razredčile poškodbe. Koliko to zmanjšuje vaše možnosti?

Zelo pomembni člani naše reprezentance bodo spet manjkali. Tako pač je in takšna je realnost, a s tem se ne smemo obremenjevati in to ne sme biti alibi. Mora biti kvečjemu nasprotno, saj moramo še bolj gristi in biti še bolj odločni, da ostali fantje naredimo dober rezultat. Hočemo se kosati z velesilami.

Vi ste zdravi?

Sem in vse je v najlepšem redu. Tudi s hrbtom, ki me je mučil med sezono, je vse v redu.

Kako dobro poznate Bolgare, ki so vaši današnji tekmeci?

Po imenih vsi vemo, za kakšne igralce in za kakšnega trenerja gre. Enkrat smo že igrali proti njim lani na prijateljskem turnirju, kjer smo jih premagali. A to je bila ena tekma, ki je bila pripravljalna, zdaj pa bo pomen povsem drugačen, saj gre za nastop na olimpijskih igrah. Bolgari so med glavnimi favoriti, zato bo proti njim težko, enako kot proti Špancem in Srbom.

Kako pomembno je dejstvo, da pri Srbih ni več Ivana Miljkovića?

To bo veliko pomenilo v njihovi ekipi. Ne samo, da je vrhunski igralec, Miljković je bil izjemnega pomena tudi kot osebnost, ko se je pojavil v garderobi in na treningih. Kljub temu imajo Srbi precej drugih vrhunskih igralcev, ki bodo lahko na tem turnirju dobro igrali in bodo med favoriti. Njihovi rezultati in cilji ne bodo nič nižji, ker tokrat ne bo Miljkovića.

Kdo so glavni favoriti?

Predvsem Bolgari, ker so veliko vložili, da sploh gostijo turnir. Imeli bodo podporo navijačev. Če jim spodleti, bo to zagotovo črna pika za to bolgarsko reprezentanco. Tu so še Italijani in seveda Srbi, ki so vedno pri vrhu. To so moji trije favoriti za končno prvo mesto.

Kje boste igrali prihodnjo klubsko sezono?

Brez komentarja.

Omenja se prestop v Asseco Resovio.

Trenutno ne vem še nič, bo pa vse jasno do konca tedna.

Bi radi zaigrali v tujini?

Seveda. Če bo prišla prava priložnost in če bo prišla prava ponudba, bi se definitivno rad preizkusil v tujini. Res je, da mi doma pri ACH Volleyju nič ne manjka, bo pa vse prišlo ob svojem času.

Kaj porečete na menjavo trenerja pri ACH Volleyju?

Z Luko Slabetom sva zelo dobra prijatelja. Eno sezono sva skupaj tudi igrala pri Šoštanju. Dobro ga poznam. Je velik človek, o njegovih trenerskih kvalitetah pa ni treba dvomiti. Lani je z ekipo Krope prišel v finale obeh slovenskih tekmovanj, letos je to ponovil s Kamnikom. Nam v finalu ni bilo prav nič lahko. Pozdravljam odločitev vodstva kluba, da so se odločili za slovenskega stratega.