"Bilo je presneto hitro in povsem drugače od tega, česar sem bil navajen. V formuli so mesta, ko lahko rečeš, da je zavoj izjemno težak ali pa lahko pritisneš plin do konca. Ampak v formuli ni zid nikjer tako blizu," je po enournem testiranju, ko je bil na stezi sam, dejal 39-letni dirkač. Najvišja izmerjena hitrost je bila 200 milj na uro (321 km/h).

Barrichello, ki je v preteklih 19 letih zbral rekordnih 325 dirk v svetovnem prvenstvu formule 1, je najbolj znan dirkač iz formule 1 po Nigelu Mansellu leta 1993 z nastopi v severnoameriški različici tega tekmovanja. Brazilec je bil v formuli 1 dvakrat drugi v končnem seštevku SP, leta 2002 in 2004, obakrat za Michaelom Schumacherjem.

Ker ima v tekmovanju Indy status delnega novinca, je lahko Barrichello opravil dodatne teste, najprej je bil na stezi sam, nato se mu je pridružilo še devet dirkačev, ki prav tako še nimajo izkušenj na ovalnih dirkališčih.

"Bilo je zanimivo opazovati, kako je bil nervozen. Mislim, da ga še nikoli nisem videl takšnega. Veseli me, da je test dobro prestal, a pravi izziv se šele začenja," pa je ob nastopu Barrichella dejal njegov rojak in moštveni sotekmovalec, a pravi veteran v formuli Indy Tony Kanaan.