Vsaj bosi tekači iz vse Slovenije menijo tako, saj so po lužah čofotali kot navihani otroci. 2. Slovenski Bosi Tek je odlično uspel! V Kranju se je zbralo rekordnih 120 tekačev iz vseh koncev Slovenije, dva bosonogca sta prišla celo iz Zagreba. Zdaj že lahko trdimo, da smo med vsemi dogodki na Mednarodni dan bosih tekačev spet ravno v Sloveniji gostili najmnožičnejši dogodek na svetu in potrdili primat od lani!

V uradnih majčkah prireditve so se točno ob 11h zapodili na krožno tekaško pot okrog kranjskega športnega parka, nekateri na 2,5 km, večina pa na 5 ali 7,5 km progo. Tek je bil družabnega značaja, brez štartnine in brez merjenja časa. Pred tekom so tekači spoznali osnove bosega teka na delavnici z bosonogim maratoncem Markom Roblekom, naredili skupinsko fotografijo in navijali za najmlajše, ki so bosi tekli na 100 metrov. Po teku je sledil še srečelov in druženje ob prigrizkih in osvežilnih napitkih.

Najmlajši tekač je imel manj kot 2 leti, najstarejši 80. Tekel je tudi en pasji prijatelj.

Prireditev je bila tudi dobrodelnega značaja. Zbirali smo rabljeno obutev za humanitarne organizacije. Tekači so prinesli skupaj več kot 100 parov različnih, še uporabnih čevljev, ki bodo prav gotovo razvselili vse, ki si jih ne morejo privoščiti.