Ljubljana V okviru koncertnega cikla Zvoki mladih v Unionu, ki ga organizira Glasbena mladina ljubljanska, bosta nocoj nastopili Eva Drolc (oboa) in Ana Julija Mlejnik (violina), spremljala pa ju bosta Jan Sever in Blaž Pucihar (oba klavir).

Oboistka Eva Drolc se je rodila v Ljubljani, svojo glasbeno pot pa je začela s šestimi leti v glasbeni pripravnici na Glasbeni šoli Kamnik in jo nadaljevala s kljunasto flavtico pri prof. Roku Spruku. Šolanje je nadaljevala na Gimnaziji Poljane in Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je leta 2008 tudi maturirala pod mentorstvom prof. Boža Rogelje. Trenutno je študentka četrtega letnika oboe v njegovem razredu na Akademiji za glasbo v Ljubljani, svoje znanje pa izpopolnjuje tudi na različnih seminarjih in tečajih. Prejela je že nekaj nagrad, med drugim je kot solistka prejela zlato plaketo in drugo nagrado na državnem tekmovanju slovenskih glasbenikov (2007), zlato plaketo ter drugo nagrado na 5. mednarodnem tekmovanju Ars nova v Trstu (2009), zlato plaketo in prvo nagrado na Mednarodnem OFF beat tekmovanju (2009) in zlato plaketo ter prvo nagrado na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (2010).

Violinistka Ana Julija Mlejnik je začela igrati violino pri šestih letih na Glasbeni šoli Škofja Loka in šolanje nadaljevala pod mentorstvom prof. Tatjane Špragar v Ljubljani. Po uspešno opravljeni maturi je bila leta 2009 sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer študira v violinskem razredu prof. Gorjana Košute. Doslej je imela že več uspešnih nastopov, med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice Elizabete II. kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije, lani (2011) pa je v isti dvorani v okviru koncertnega abonmaja Akademije za glasbo z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana in dirigentom Aleksandrom Spasićem izvedla Koncert za violino in orkester št. 5 v a-molu Henrija Vieuxtempsa. Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi je osvojila prvo nagrado. nr