V Kopru so Mariborčani zaostanek s 5:9 na začetku drugega polčasa izničili (14:14). Cimos (brez Mlakarja in Poklarja ter trenerja Radojkoviča zaradi kazni po tekmi z Gorenjem) je sredi drugega dela povedel s 24:18, a so Štajerci kljub dobri predstavi Vrana (17 obramb; odlično je zamenjal Škofa, ki je imel ves teden želodčne težave) spet zagrozili osem minut pred koncem (29:31). A v končnici so Primorci stvari postavili na svoje mesto in še četrtič v tej sezoni premagali Mariborčane.

Velenjčani (brez Manojlovića in Puclja) so v Trebnjem zaostajali že z 1:6 in 3:8, a so se še pravočasno prebudili in naredili delni izid 7:1. Uvodni del drugega polčasa je pripadel gostom, ki so si po vodstvu z 20:15 zagotovili mirno končnico in niz nepremagljivosti povečali na 27 tekem. V Zlatorogu je bil dvoboj enakovreden le do izida 3:3, nato pa so Celjani povsem zagospodarili na igrišču. Tik pred odhodom na odmor so imeli že devet golov prednosti (19:10), rekordna pa je znašala dvanajst (33:21 v 58. minuti).

V končnici za obstanek je že znano, da ligo zapušča Herz Šmartno, ki je izgubilo v Ormožu (25:34). Tudi če do konca dobi obe tekmi, Ormožani pa izgubijo vse tri, bodo v ligi ostali slednji, saj so boljši na medsebojnih tekmah (v Šmartnem so izgubili z dvema goloma).