To dobro vedo tudi glavni akterji naslednje legende, ki naj bi se pripetila pred dvema letoma. Skupina Ljubljančanov se je pred odločilno tekmo z Angleži na zadnjem svetovnem prvenstvu v nogometu mudila v Pragi. Podjetni Čehi so zaradi trum turistov tekme v živo prenašali prek ogromnega zaslona na velikem trgu v središču mesta, na katerem predvsem ni manjkalo stojnic s pivom. Trg je postal zbirališče navijačev, ki so se med tekmami posedli kar po tleh.

Tako se je majhna četica Slovencev, ki tekme ne bi zamudila za nič na svetu, na omenjenem trgu znašla obkrožena z morjem precej glasnih angleških navijačev. Živci so bili napeti, pivo je teklo v potokih. Tekma se je že prevesila v drugi del, ko je eden od okajenih Slovencev po tleh polil še poln vrček piva. Rumena tekočina je hitro dosegla angleške navijače, ki so sedeli spredaj.

Nekaj ne preveč prijetnih obrazov, ki so spominjali na Wayna Rooneya, kadar ta vstane z levo nogo, se je obrnilo nazaj. Eden izmed njih je jezno zapretil „Oh, come on man! Look at the spill!“*

„Still better than BP!“** naj bi mu v trenutku v obraz vrgla najbolj temperamentna članica slovenske ekipice in s tem seveda namigovala na ravno takrat aktualno razlitje nafte v Mehiškem zalivu – eno največjih ekoloških katastrof zadnjih desetletij, za katerega je odgovorno britansko podjetje British Petroleum.

Izjava je pri Slovencih izzvala salve smeha. Pa Angleži? Tiho so se obrnili naprej in se do konca srečanja niso več ozrli. Očitno je vendarle šlo za bolj intelektualno, občutljivo sorto navijačev.

*Človek, poglej ta madež (lužo)!

**Še vedno bolje kot BP! 

Preostale legende najdete tukaj.