Edini slovenski kolesar na dirki, Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale), je bil danes 111., skupno pa je 142. (+1:11).

Mark Cavendish v sprintu še naprej ne pozna konkurence. Po izjemnem zaključku si je na današnji drugi, izključno ravninski etapi prikolesaril že deveto etapno zmago v karieri na italijanski pentlji. Po skoraj 400 metrov dolgem samostojnem sprintu brez zavetrja je dokazal, da ima trenutno ene najmočnejših nog v kolesarski karavani.

Roza majico vodilnega je zadržal Američan Taylor Phinney, kateremu je sicer po tehnični okvari osem kilometrov pred ciljem že kazalo, da jo bo izgubil. A se je Američan hitro vrnil med najboljše in po sobotni dobri predstavi v vožnji na čas prikazal še eno dobro dirko.

Etapo je sicer zaznamoval pobeg trojice kolesarjev, ki pa jih je glavnina ujela 40 kilometrov pred ciljem. Nato je s samostojnim pobegom poskusil še domačin Lars Ytting Bak, a brez uspeha. Italijanska dirka je osmič v zgodovini zapustila meje "rodne" pentlje, prireditelji pa so se za danski Herning odločili tudi zato, ker od tod izhaja šef ekipe Saxo Bank Bjarne Riis, ki je v minuli sezoni bdel nad Špancem Albertom Contadorjem.

V ponedeljek bo na sporedu preizkušnja v okolici Horsensa (190 km), nato pa se bo karavana odpeljala v Italijo.