Špilerjeva je tokrat olimpijsko normo A (71,50 m) zgrešila za 25 cm, že prej pa je imela tudi normo za evropsko prvenstvo v Helsinkih. Zmagala je Rosa Rodriguez iz Venezuele z južnoameriškim rekordom (72,83 m).

"Tekma je bila zelo dobra, saj je bila Rodriguezova zelo močna nasprotnica. Tehnično dobre mete sem delala od četrte serije naprej, tretji in četrti obrat in posledično potem izmet pa so mi pred tem delali težave. Ko bom to izboljšala, bom resnično odlično metala," je bila zadovoljna Špilerjeva, ki je prek 70 m zmogla tudi v peti in šesti seriji, največjo daljavo, 71,25 m, pa je postavila v četrti.

"Že v Brežicah, ko ni bila tehnično na pravi ravni, je nakazala, kam bo vodila letošnja sezona. Po treh tednih je prišla iz krize in naredila tudi tehnično izjemen met. Imela pa je tudi zelo močno tekmico, saj je bila izvrstna tudi Rodriguezova. Špilerjeva je sicer krepko presegla magično mejo 70 m, toda to ne menja naših načrtov. Ne pričakujemo nič posebnega v tej sezoni. Kot je Špilerjeva že velikokrat rekla, tokratna njena sezona je leto učenja," je dejal njen trener Vladimir Kevo.

Špilerjeva, ki prihaja iz vasice Cundrovec, je prejšnji slovenski rekord, 67,06 m, dosegla v Tallinnu v Estoniji, kjer je 23. julija lani na 21. mladinskem evropskem prvenstvu osvojila zlato medaljo z rekordom prvenstev. Na mladinskem svetovnem prvenstvu je 24. julija 2010 v Monctonu v Kanadi osvojila srebrno odličje (65,28 m), svetovna prvakinja za mlajše mladinke pa je postala leta 2009. Tega leta je v Tampereju na Finskem na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) osvojila edino slovensko zlato medaljo na tem prvenstvu in skupno deveto zlato slovensko odličje na teh tekmovanjih. Njen trener Kevo je skrbel tudi za športno pot zlatega olimpionika in svetovnega prvaka v metu kladiva Primoža Kozmusa.