Fotografinja je nagrado, ki so jo tokrat podelili sedmič, prevzela v torek na manjši slovesnosti v hotelu Regent Bevery Wilshirte na Beverly Hillsu. Zbranim je predstavila fotografije Niagarskih slapov in spregovorila o svojem nedavnem potovanju tja, ki ga opisala tudi v svoji novi knjigi z naslovom "Pilgrimage".

Nagrada ji, kot je dejala, veliko pomeni. "Prejela jo je skupina pomembnih ustvarjalk, zelo imenitna druščina," je povedala fotografinja in dodala, da se je fotografirati naučila prav v Kaliforniji.

Leibovitzeva je v 70. letih minulega stoletja, še v času študija na Umetnostnem inštitutu v San Franciscu, začela fotografirati za revijo Rollling Stone. Nato je fotografije objavljala še v revijah Vanitiy Fair in Vougue ter objavila več fotografskih monografij. Njene fotografije, objavljene v knjigi "Pilgrimage", so trenutno razstavljene v Muzeju ameriške umetnosti Smithsonian (Smithsonian American Art Museum).

Med najbolj znanimi podobami Leibovitzeve sta fotografija golega Johna Lennona, "ovitega" okrog oblečene Yoko Ono ali podoba gole Demi Moore v visoki nosečnosti.

Nagrado je Leibovitzevi izročila Maria Shriver, ki se po lanski ločitvi od Arnolda Schwarzeneggerja v javnosti pojavlja le redko. Kot je dejala, je v Los Angeles prišla tako zaradi njunega prijateljstva kot tudi iz spoštovanja do izjemnega življenjskega sloga Leibovitzeve. "Izbrali ste žensko, ki je izjemno vplivala ne le na umetnost, modo in fotografijo, ampak na vse nas," je Sriverjeva dejala ob podelitvi nagrade.