V projekt je trenutno vključenih več kot 20 zaposlenih, ki prenašajo svoje znanje na starostnike prek različnih sklopov izobraževanj, pojasnjujejo v podjetju in dodajajo, da se njihovi "učenci" naučijo pošiljati elektronsko pošto in "surfati" po internetu. "Seznanimo jih tudi s trendi varnosti, ki jih opozorijo na pasti, s katerimi se lahko srečajo in na kaj morajo biti pozorni pri uporabi interneta in socialnih omrežij," dodajajo v S&T Slovenija.

Drugi sklop izobraževanja pa je namenjen osnovnim trikom fotografiranja, in sicer starejše učijo računalniškega oblikovanja in urejanja fotografij ter kako pripraviti predstavitev fotografij v Power Pointu. Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmejo diplome in tako postanejo mentorji učenja osnov računalništva. Do zdaj so usposobili več kot 50 mentorjev osnov računalništva. Med njimi je tudi Borut Lipovec, upokojenec iz Medvod, ki je do zdaj usposobil že pet drugih "vrstnikov", njegova najstarejša učenka je stara 79 let.

"Brez računalnika si ne morem več predstavljati sedanjosti, poenostavil mi je življenje in mi prihranil marsikatero pot. Uporabljam spletno banko, elektronsko pošto, presnemavam filme, spremljam novice in druge zanimivosti," je povedal Lipovec. Alenka Hitti, upokojena administratorka iz Ljubljane pa trenutno pomaga dvema starejšima slušateljicama, prva ima 74, druga pa 87 let. "Hodim k njima na dom, učimo se enkrat do dvakrat na teden po uro in pol do dve uri. Običajno je tako, da so že obiskovali računalniške tečaje, toda doma imajo drug računalnik in drugo programsko opremo, zato se ne znajdejo. Ko pa jim sama praktično in s preprosto razlago pokažem, kako se kaj dela, se opogumijo in začnejo z računalnikom delati tudi sami," je dejala mentorica Hittijeva.