V ameriški reviji V so zapisali, da je dekle s plakatov za alternativni rock iz 90. let pripravljeno, da ponovno zasede svoj prestol – in radio – s svojo legendarno skupino Garbage!

"Vrnitev na odre je vznemirljiva in strašljiva"

Duke Erikson, kitarist in klaviaturist v Garbage, je povedal, da so se člani skupine ob združitvi odzivali povsem nagonsko. "Tako, kot bi vozil kolo ... Še s tremi drugimi osebami," se je pošalil. Skupina, ki jo poleg Eriksona sestavljajo še Shirley Manson (pevka), Steve Marker (kitarist in klaviaturist) in Butch Vig (bobnar), se je aprila podala na turnejo po ZDA, junija in julija pa jih bomo lahko videli tudi v Evropi!

"Misel na vrnitev na odre je vznemirljiva in obenem strašljiva," pravi Shirley Manson. "Toda vedno smo uživali, če je bilo z užitkom pomešano še malo bolečine," je dodala.  Poslušajte prvi singel z albuma, Blood For Poppies!

Naslovnica albuma.

Prodali več kot 12 milijonov albumov

Skupina Garbage je prvi album z naslovom Garbage izdala leta 1995. Na albumu sta dve veliki uspešnici – Stupid Girl in Only Happy When It Rains. Album je dosegel dvojno platinasto naklado v Veliki Britaniji, Avstraliji in v ZDA. Leta 1996 je skupina prejela MTV-jevo nagrado EMA za najboljšo novo skupino, v isti kategoriji pa je bila nominirana tudi za nagrado grammy. Njihov drugi album, Version 2.0, ki so ga izdali leta 1998, je bil nominiran za grammyja v kategorijah za najboljši album in najboljši rock album. Tri leta kasneje so izdali album Beautiful Garbage, ki ga je revija Rolling Stone uvrstila na lestvico desetih najboljših albumov leta 2001. Leta 2005 so Garbage ponovno zadeli v polno z albumom Bleed Like Me, s katerim so se uvrstili na 4. mesto Billlboardove lestvice najbolje prodajanih albumov. Leta 2007 je skupina izdala retrospektivno zbirko z naslovom Absolute Garbage. Skupina Garbage je po svetu prodala več kot dvanajst milijonov albumov. Nastopili so v 35 državah po celem svetu.