Izola dobi bencinsko črpalko

Stalno množeči se lastniki avtomobilov in drugih motornih vozil kakor tudi turisti, ki potujejo z lastnimi avtomobili, so doslej hudo pogrešali bencinsko črpalko. To bo Izola letos končno le dobila. Pričakujejo, da bo začela obratovati že julija.

Nadaljnje približevanje Evropi

Včeraj je Britanija uradno zahtevala sprejem v zahodnoevropsko skupnost za premog in jeklo. Menijo, da bo v ponedeljek storila podoben korak za pristop k članstvu zahodnoevropske Organizacije za atomsko energijo - k Evroatomu. Pred šestimi meseci je Britanija zahtevala sprejem v zahodnoevropsko Skupno tržišče.

Avstrijci žele graditi turistično središče

V turističnem prometu Slovenije so predstavljali med tujci v lanski sezoni najpomembnejšo postavko avstrijski državljani. Naše kraje jih je obiskalo 57.416, nočitev pa so dali 158.395. Znaten del teh turistov je obiskal našo slovensko morsko obalo, saj so prinesli v koprski okraj 4,833.567 šilingov. Zanimanje za naše morje je tudi letos veliko, ker jim je prometno najbližje. Prav to je rodilo ponudbo, po kateri naj bi Avstrijci investirali v piranski občini milijon dolarjev ali 750 milijonov dinarjev v naši valuti. Piranska občina je predlog sprejela in uresničenje zamisli bo zdaj odvisno od mnenja Beograda. Če bodo ponudbo odobrili, bo nastalo že do glavne turistične sezone v Luciji pri Portorožu poleg novega kampinga še novo, Avstrijcem namenjeno turistično središče s 100 počitniškimi hišicami in 400 posteljami, ki bodo tako že vnaprej oddane. Mimo tega se zanimajo Avstrijci tudi za Strunjan.