Ljubljana V Kinu Šiška se nocoj obeta dvojni odmerek elektronskih delikates, saj bosta nastopila Robert Henke alias Monolake, ki bo predstavil svoj avdiovizualni performans Ghosts In Surround, in Axel Willner oziroma The Field, ki bo svoj novi projekt predstavil v trio različici v živo.

Robert Henke je od sredine 90. let skozi sodelovanje s kultno založbo Chain Reaction vtisnil neizbrisen pečat v podobo berlinskega tehna. V naslednjih letih je s svojimi ploščami postavil vrsto mejnikov in se povzpel med najvidnejše predstavnike sodobne avantgardne elektronike. Svoje bogate izkušnje trenutno predstavlja na turneji The Monolake Ghosts In Surround Tour v sodelovanju z nizozemskim avdiovizualnim umetnikom Tarikom Barrijem.

Švedski ustvarjalec Axel Willner (The Field) nedvomno razpira novo polje v sodobni glasbi. V treh albumih, izdanih za minimal techno svetišče Kompakt, je razvil povsem novo zvočno atmosfero, futuristično, a hkrati izjemno organsko. Prvencu From Here We Go Sublime (2007), ki je navdušil občinstvo in kritike, je sledil album Yesterday & Today (2009), pri katerem je sodeloval tudi gost John Stanier (Battles), na izjemnem lanskoletnem albumu Looping State of Mind pa je Willner svoje delovanje razširil tudi na področja blizu deep housa, postpunka, shoe gazenja in kozmičnega tehna. Zadnja leta The Field nastopa v živo kot trio (Dan Enquist bas, Jesper Skarin bobni) in z dinamično odrsko akcijo predstavlja enega trenutno najboljših "live actov" na sceni. nr