Po nekaterih neuradnih informacijah z vodilnih tehnoloških blogov naj bi novi model predstavljal le manjšo nadgradnjo sedanjega galaxyja S II, podobno kot je bilo pred časom denimo v primeru Applovega iphona 4 oziroma 4S. Tudi zato se pojavljajo ugibanja, ali bo novi galaxy nosil oznako S III.

V vsakem primeru pa bo Samsung z novim modelom še zaostril konkurenco na hitro rastočem trgu pametnih mobilnih telefonov. Na slednjem poleg Samsunga vrh kroji še ameriški Apple, medtem ko se Nokia poskuša znova uveljaviti z mobilniki lumia.

Dolgih 14 let je finska Nokia vsako leto prodala več mobilnih telefonskih aparatov kot ostali proizvajalci. A zdaj se je to spremenilo: v letošnjem prvem četrtletju jo je s 93,5 milijona prodanimi mobilniki prehitel Samsung. Nokia jih je prodala 10,8 milijona manj.

Po izračunih podjetja za tržne raziskave Strategy Analytics je bil tako že vsak četrti prodani mobilnik na svetu izdelan v kateri od Samsungovih tovarn.

Finski proizvajalec je prestol največjega v panogi mobilnih telefonskih aparatov zasedel leta 1998, ko je prehitel pionirja na tem področju, ameriško Motorolo. Takrat je za prvo mesto še zadoščala letna prodaja v višini 37,4 milijona aparatov.