Devetnajstletna Bethany Wallace je od svojega dvanajstega leta redno krasila naslovnice britanskih najstniških revij. Toda kljub privlačnemu videzu ni sama nikoli imela dobre samopodobe in je pri šestnajstih pričela trpeti za prehranjevalnimi motnjami, tako anoreksijo kot bulimijo.

Zaradi njene bolezni je bila prešibka, da bi lahko delala, zato je morala pustiti manekenstvo. V zadnjih mesecih se je nekoliko pobrala, videti je bilo, da premaguje anoreksijo, posnela pa je tudi nekaj novih modnih fotografij. Toda 18. aprila je Bethany tragično preminila v spanju, medtem ko je bila na obisku pri babici.

Njena pretresena starša, 47-letni Clive in 42-letna Cathy, sta včeraj sporočila, da obstajajo znaki, da je med spanjem odpovedalo njeno srce. "Skušala sva ji pomagati, a bilo je težko, dokler ni bila sama voljna sodelovati pri tem," je povedal njen oče. "Za starše bi morale obstajati kakšne informacije, da bi pravočasno prepoznali znake te bolezni."

"Ko ji je bilo šestnajst let, je hrana postala problem. Z nama je šla v trgovino, kjer je strmela v hrano, pri kosilu pa ni sedla za mizo z nama. Nisva je mogla na silo hraniti, ker bi potem le bruhala. Njeni prijatelji so dejali, da je Bethany naročila le kruh, kadar so odšli v restavracijo, se spominja Clive Wallace. "Moja žena je prvič opazila, da nekaj ni v redu, ko je Bethany zaspala na kavču. Ko se je zbudila, je bila namreč prva stvar to, da se je dotaknila trebuha. Izgubila je samozavest. Govorila je, da je debela, toda bila je tako lepa. Ni vedela, kako je lepa. Toda imela je dobre dneve, tako kot tudi slabe. Kot Jekyll in Hyde."

"Skušal sem jo opozoriti, da bodo njeni organi odpovedali, toda rekla je le, naj ne kvasim neumnosti, in odšla k moji materi. Če smo ji omenili hrano, se je pričela prepirati," je še povedal obupani oče.