Omenjene štiri nagrade je filmu prisodila žirija, ki so jo sestavljali igralec Michael Chieffo, igralka Beth Grant in direktor fotografije Joe Pacheco, so sporočili iz produkcijske hiše Perfo. Festival je potekal od 19. do 26. aprila.

Vsebina filma razkriva zgodbo mladega vojaka Gregorja, ki se po vrnitvi z misije v tujini s prijateljema Andrejem in Živo odpravi na na nekajdnevni izlet. Med vožnjo se začno razkrivati njihova razmišljanja, strahovi in strasti - Gregorja morijo spomini na vojne grozote, Živo skrita ljubezenska čustva, Andreja pa uporniška osamljenost.

Celovečerec je bil posnet z nizkim proračunom v 14 snemalnih dneh julija 2010 na slovenski obali. V celoti so ga posneli s fotoaparatom Canon D7, zaznamuje pa ga tudi snemanje "iz roke", pri čemer kamera sledi protagonistom. Umetna svetloba je bila uporabljena le redko, prav tako pa v filmu ni upočasnjenih posnetkov oziroma režijskih postopkov, ki bi ga izumetničili.

V filmu, ki je nastal v režiji Nejca Gazvode ter produkciji Aleša Pavlina in Andreja Štritofa, poleg Nine Rakovec in Jureta Henigmana igra še Luka Cimprič.

Film je na 14. festivalu slovenskega filma prejel pet vesen - za najboljši scenarij, glavnega igralca in igralko, glasbo ter montažo. V mednarodnem merilu pa si je prislužil že sedem nagrad. Po 10. maju bo tri mesece v redni kino distribuciji na Hrvaškem.