Ljubljana V okviru cikla Pingpong jazz, ki v Kinu Šiška ob ponedeljkovih večerih poleg jazz glasbe ponuja tudi partijo pingponga, bo nocoj nastopil Balžalorsky/Drašler 3o.

Trio deluje že dobra štiri leta, Vitja Balžalorsky (kitara, elektronika), Jošt Drašler (kontrabas, baskitara) in Vid Drašler (bobni, zvočila) pa so zasedbo ustanovili z željo po ustvarjanju jazzovske godbe ter sorodnih žanrov. Po približno treh letih intenzivnega razvijanja lastnega izraza so počasi dozorevali kompozicijski prijemi, ki so za tako specifično zasedbo, kot je kitarski trio, zahtevali ogromno dela in raziskovanja na področju zvokovnih postavitev ter medsebojne igre. Rezultat tega je najti tudi na njihovem zadnjem albumu Wu-wei, ki je konec lanskega leta izšel pri Založbi Radia Študent.

Poleg tega, da ima trio že sam po sebi dokaj pestro zgodovino, velja omeniti tudi različna sodelovanja z drugimi glasbeniki, v katerih se pojavi Balžalorsky/Drašler 3o: Kombo Zlatka Kavčiča, Buče 4, Cene Resnik Free Quartet in Rebaldr. Brata Drašler sta med drugim pionirja bistriške (Bistrica ob Sotli) glasbene scene (Zmajev Rep in Malik) in sta redna akterja v kreativnih improvizacijskih zasedbah, ki jih vodita Tomaž Grom in Zlatko Kavčič. Vitja Balžalorsky pa je (bil) tudi član projektov, kot so Litošt, Prva Druga Liha, Ophidian, Hydronium Trio ter legendarnih "jam sessionov" Metla Bluz Koruza, ki so potekali v Jalli Jalli, Gromki, Kolovrat Teatru in Tovarni Rog.

Primarna okupacija pa vsem trem glasbenikom ostaja Balžalorsky/Drašler 3o, ki ustvarja harmonsko zelo kompleksne, čustveno nabite kompozicije, v katerih iščejo prostor in medsebojno igro. nr