Poiskal je storilca - Branka Topolovca iz Sladkega Vrha - in z njim fizično obračunal, pri čemer je Topolovec padel in z glavo močno udaril ob tla. Zdaj je mariborsko sodišče pravnomočno sklenilo, da mora Kliner plačati odškodnino 56-letnemu Topolovcu, ki ta čas služi zaporno kazen na Dobu.

Topolovec bi se zagotovo izognil kazenski odgovornosti za izprijeno obnašanje, ki ga je zakrivil 26. avgusta 1992 na mariborskem kopališču Tam. Po Klinerjevi prijavi spolnega nadlegovanja hčere namreč mariborski policisti niso zaznali suma kaznivega dejanja. Vendar se je Topolovec odločil, da bo Klinerja tožil in od njega zahteval 50.909 evrov odškodnine in 18.127 evrov rente. Ko je leta 2004 zadeva prišla na sodišče, je Kliner sklenil, da bo o tej nepravičnosti obvestil javnost in je medijem poslal več javnih pisem, v katerih je opozarjal na Topolovčeve spolne napade.

Dvanajst let po dogodkih je policija vendarle zbrala dokaze o tem, da je Topolovec tistega poletja 1992 poleg Klinerjeve hčerke spolno nadlegoval še najmanj dve dekleti, mlajši od 14 let. Spisali so ovadbo, tožilstvo je vložilo obtožnico, Topolovec pa je moral na zatožno klop mariborskega sodišča sesti skoraj 15 let po spolnih napadih.

Na sodišču so tedaj že odrasle oškodovanke povedale, kako jih je Topolovec pod vodo prijemal za stopala, jim govoril, da so "mucike" in "sončike", nato jih je stisnil v kot bazena, kjer jih je začel otipavati po spolovilih in prsih ter jim nasilno preprečeval umik. Sodišče mu je za ta dejanja prisodilo trikrat po 15 mesecev zapora in mu izreklo enotno kazen tri leta in šest mesecev zapora. Sledil je še civilni spor, v katerem je sodišče razsodilo, da mora nadlegovalec vsaki žrtvi plačati 16.000 evrov odškodnine.

Tega pa Topolovec do današnjega dne ni storil, ker uradno nima premoženja. Vendar ta okoliščina ni vzela obsojencu pravice, da terja odškodnino od Mariborčana, ki ga je pred 20 leti udaril na kopališču. V svoji tožbi je zatrjeval, da je zaradi poškodb postal epileptik in se je moral invalidsko upokojiti. Zaradi zdravstvenega stanja se je moral odpovedati tudi svojim najljubšim konjičkom: letenju z zmajem, balonom in jadralnim padalom.

V dolgotrajni pravdi je Kliner s slikami in dokumentacijo dokazoval, da Topolovec še zmeraj leti z zmajem in se ukvarja z balonarstvom, leta 2004 se je celo udeležil potapljaškega tečaja. A sodišče teh dokazov ni upoštevalo in je pravdo naslonilo na izvedensko mnenje izvedenke psihiatrinje Martine Žmuc Tomori, ki je ocenila, da so Topolovčeve življenjske aktivnosti zaradi posledic škodnega dogodka trajno zmanjšane, zaradi česar se z ekstremnimi športi ne sme več ukvarjati.

Višje sodišče je nedavno potrdilo sodbo okrožne sodnice Petre Umek in razsodilo, da mora Kliner plačati tožniku 12.000 evrov odškodnine za utrpele duševne bolečine in 20.669 evrov rente. Kliner, ki se je moral pred leti invalidsko upokojiti, nam je razložil, da odškodnine ne bo plačal, saj nima premoženja, proti pravnomočni sodbi pa je njegova pooblaščenka Sonja Ternik vložila izredno pravno sredstvo na vrhovno sodišče, saj meni, da sodišča doslej niso upoštevala vseh njegovih dokazov.