Medtem ko je Cimos igral v enaki zasedbi kot v Kopru, so bili gostitelji močnejši za švedskega reprezentanta Jonasa Källmana, ki je zaigral prvič po poškodbi mišice. Prav Šved s sedmimi zadetki je bil poleg Danca Nikolaja Markussena (v Bonifiki le en gol iz devetih poskusov, tokrat osem brez zgrešenega strela) in naturaliziranega španskega vratarja Arpada Šterbika (19 obramb) glavni krvnik Slovencev. Koprčani (po prihodu v Madrid niso trenirali v dvorani Vistalegre, ampak v manjši dvorani v Madridu) so svojo jubilejno, 50. tekmo v evropskih pokalih začeli slabo (1:4, 3:7) in trener Fredi Radojkovič je moral pri zaostanku s 4:9 že v 13. minuti poseči po minuti odmora.

Kmalu zatem je namesto Gorazda Škofa (dve obrambi v 16 minutah) v vrata poslal Jureta Vrana (10 obramb v 33 minutah), Cimos pa je počasi začel zmanjševati zaostanek. Ta je do odhoda na odmor znašal le še zadetek (13:14), za presenečenje pa je na začetku drugega poskrbel domači trener Talant Dušebajev. Čeprav si Arpad Šterbik in Jose Javier Hombrados vedno enakovredno delita minutažo med vratnicama (vsak po en polčas), je Dušebajev naredil izjemo, ki se mu je obrestovala. V vratih je obdržal Šterbika (osem obramb v prvem polčasu), ki je bil na koncu med najzaslužnejšimi za koprski skalp.

A kljub njegovi odlični predstavi si je Cimos po zadetku Deana Bombača v 34. minuti priigral prvo vodstvo (16:15), več kot 10.000 domačih navijačev pa je onemelo, ko je Matjaž Brumen po cepelinu z Miloradom Krivokapićem gostom priigral premierno prednost dveh zadetkov (19:17 v 38. minuti). A Španci so hitro spet vzpostavili ravnotežje (19:19), po skupno šestih izenačenjih v desetih minutah drugega polčasa pa je sledila nova Atleticova ofenziva.

Gostitelji so imeli v 48. minuti le gol naskoka (23:22) in Cimosu se je nasmihal Köln, a je koprske sanje uničil Šterbik. Do konca je zbral še sedem obramb, njegovi soigralci pa so v pičlih treh minutah naredili delni izid 4:0 in povedli s 27:22. Med dvominutno izključitvijo Alberta Entrerriosa zaradi namernega igranja z nogo so se Primorci štiri minute pred koncem približali na 24:28. A zatem je moral "na hladno" Matjaž Mlakar, domačini so dosegli tri zadetke zapored in po zadnjem znaku sirene je Škof od jeze brcnil žogo visoko pod strop dvorane.

"Smo razočarani in potrti, kajti iz rok smo izpustili fantastično priložnost. A če potegnemo črto pod letošnjo evropsko sezono, je bila vrhunska," je ocenil Dean Bombač, njegov soigralec Sebastian Skube (zanj se menda zanima Montpellier) pa je dodal: "Tekmo smo začeli preveč živčno in s številnimi napakami. V nadaljevanju nas je uničila sprememba španske obrambe s 5-1 na 6-0, čeprav bi nam tudi slednja morala ustrezati, saj proti njej ves čas igramo v slovenski ligi. V zadnji četrtini nas je dotolkel še Šterbik, Atletico pa je s hitrimi (pol)protinapadi kaznoval vsak naš neuspešen strel in v zadnjem delu naredil visoko razliko."