Jacksonov nekdanji telesni stražar Matt Fiddes je za The Sun dejal, da se je par leta 1992, torej preden se je pevka poročila z Bobbyjem Brownom, spustil v strastno romanco, ki pa sta jo ohranila tajno. Michael se pozneje ni mogel sprijazniti z dejstvom, da se je zveza končala, zatrjuje Fiddes.

"Ko sta se spoznala, sta se takoj ujela, saj sta en drugega dobro razumela, glede na to da sta bila med največjimi zvezdami na svetu. Whitney se je začasno tudi preselila k Michaelu in imela sta ljubezensko afero kot vsak drug mlad par. Kasneje je on priznal, da mu je žal, da se to ni razvilo v kaj več, vem pa tudi, da je sanjal o tem, da ona postane njegova žena," je dejal varnostnik in dodal, da je njuna romanca sicer trajala le dva tedna.

Michael in Whitney naj bi se leta 2001 srečala na koncertu v New Yorku, Michael pa je takrat skušal Whitney prepričati, naj opusti mamila. "Zadnjič sta se objela in Michael je prosil Whitney, naj preneha uživati mamila. Zašepetala sta si, da se imata rada in vse skupaj je bilo nabito s čustvi," še trdi Fiddes.